Danmarks største udfordring i kvalifikationsturneringen til EM i 2024

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Danmark er godt i gang med at forsøge at spille sig til EM-slutrunden i Tyskland i sommeren 2024. Men præcist som i alle øvrige EM-kvalifikationsturneringer igennem tiden, er der nogle hold i gruppen, som virker ganske tilgængelige og nogle hold, der virker knapt så medgørlige. Der er altid en til to hold, som kan presse Danmark i kvalifikationsgrupperne, og EM-kvalifikationen i 2024 er ingen undtagelse. Selvom både danskerne og alle fodboldeksperter på forhånd følte, at heldet tilsmilede os med lodtrækningen til den nuværende EM-kvalgruppe, har den for det danske landsholds vedkommende vist sig at være alt andet end en walk over. Vi ser på de hold, der har drillet Danmark allerede i kvalifikationsrunden, og hvem vi især skal holde øje med, når slutspurten skal indledes om de to billetter til slutrunden.

Finland er Danmarks nye onde ånd

Engang var Spanien Danmarks onde ånd i EM-regi, men noget kunne tyde på, at finnerne for en stund har overtaget den titel. Faktum er i hvert fald at Danmark har haft enormt svært ved at få bugt med de hårdtarbejdende finnere igennem flere kampe. Første store problem udspillede sig ved det seneste EM i 2021. Her havde de fleste danskere, der interesserer sig for betting utvivlsomt set en klar hjemmesejr til Danmark i den første gruppekamp i EM-slutrunden. Især også fordi det foregik hjemme i Danmark foran et udsolgt Parken. Men Finland ville det anderledes. Uanset hvor store favoritter Danmark end havde været, fightede Finland sig til en 1-0 sejr og sendte Danmark til tælling allerede fra første runde.

Skæbnen ville så, at Danmark også stødte sammen med Finland i kvalifikationen til det kommende EM i 2024. Selvom begge kampe mod Finland nu er afviklet, og man hev en tæt 1-0 sejr i hus i udekampen i Finland i september, ændrer det ikke på det faktum, at Finland stadig kan blive Danmarks onde ånd. Finnerne klarer sig nemlig stærkt i de øvrige kampe i gruppen og lægger dermed maksimalt pres på Danmark, inden de sidste kampe skal spilles i gruppen.

Chokket i Kasakhstan

Grunden til, at det danske herrelandshold pludselig har langt flere udfordringer fra forskellige kanter end først antaget, skyldes utvivlsomt en blanding af dårligt spil og overraskende god modstand fra de mindre hold i gruppen.

Ingen havde i deres vildeste fantasi troet, at Kasakhstan på noget tidspunkt skulle blive et problem for Danmark, men det blev de. Og endda et stort et af slagsen. For faktisk kan Kasakhstan ende med at være en af de største årsager til, at Danmark måske slet ikke ender med at få indløst EM-billetten.

Danmarks første møde med Kasakhstan blev et opgør de danske roligans sent vil glemme. Især fordi man nåede at opleve begge sider af medaljen. Danmark lagde flot ud og fik spillet sig til chancer, som senere skulle udmønte sig i to scoringer. I enhver anden kamp mod en modstander af Kasakhstans kaliber, ville en 2-0 føring i anden halvleg være mere end nok til at forsegle de tre point, men ikke i Kasakhstan.

Danmark oplevede ikke blot at indkassere et reduceringsmål, man blev samtidig hentet kort efter, da Kasakhstan chokerede med sin 2-2 udligning sent i anden halvleg. Men mareridtet blev værre, for Kasakhstan fik scoret til 3-2 i overtiden og endte således med at udstille et dansk landshold, der sjældent har sovet så meget i timen i en vigtig EM-kvalifikationskamp.

Man skal ufatteligt mange år tilbage i tiden for at finde et lignende resultat, hvor Danmark har ført mod en lilleput-nation for så at lade sig overrumple helt og aldeles i 20 katastrofale minutter i slutningen af anden halvleg.

Slovenien er Danmarks største udfordring

Der var rigtigt mange, der troede, at EM-billetten ville give sig selv, da de så lodtrækningen til EM-kvalifikationen 2024. Ved første øjekast lignede det tre sikre point mod modstandere som Kasakhstan, San Marino, Finland og Nordirland. Kun Slovenien lyste op som en potentiel seriøs modstander, der ville kunne drille det danske landshold i praksis.

Vi er godt og vel halvvejs inde i kvalifikationsturneringen nu, og vi må konstatere at alle hold ganske enkelt kan formå at drille Danmark. Dog bør Slovenien helt objektivt set stadig betragtes som værende Danmarks største udfordring i den aktuelle EM-turnering. Indtil videre er Slovenien fortsat med i kapløbet om EM-billetterne i Danmarks gruppe, og indtil videre har vi kun formået at hive et point ud af Slovenien. Danmarks billet til EM i 2024 er på ingen måde sikret endnu.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *