Morten Olsen bliver assistent for Hjulmand

1. apr. 2023


Morten Olsen
Foto: Shutterstock

Den tidligere, succesfulde landstræner for Danmarks A-landshold, Morten Olsen, tager nu endnu en tørn hos det danske A-landshold.

Kasper Hjulmand har ønsket at få Morten Olsen ind som en ekstra assistenttræner, og dette ønske har 73-årige Olsen nu imødekommet.

Han har skrevet under på en etårig kontrakt, som dermed gælder til 1. april 2024.

Olsen bliver en del af assistenttrænerteamet sammen med Morten Wieghorst.

Morten Olsens opgave er at få spillerne på holdet gjort endnu mere mentalt stærke ved at bruge nogle af sine tidligere principper, der var med til at forme flere store ledertyper på landsholdet, såsom Peter Schmeichel, Stig Tøfting og Thomas Gravesen.

“Kasper Hjulmand har ønsket at få Morten Olsen ind i trænertemaet for at gøre spillerne endnu mere bevidste om, hvilket ansvar, der medfølger, når man bærer den røde trøje. Olsen er af ‘den gamle skole’, og på den måde kan han tilføre noget mere hårdhed end Kasper hidtil har leveret.”

“Det har især været savnet, både under VM-slutrunden i Qatar samt i de seneste landskampe, senest med det skuffende resultat mod Kazakhstan i EM-kvalifikationen,” fortæller DBU’s pressemedarbejder Ranslirpa Kramnad om forklaringen på den nye, ekstra assistenttræner.

Morten Olsen er den længstsiddende A-landstræner i dansk fodbolds historie. Han var landstræner fra 2000 til 2015.

Olsen var med til at føre holdet frem til ottendedelsfinalen ved VM 2002, kvartfinalen ved EM 2004, til gruppespillet ved VM 2010 samt gruppespillet i EM 2012.

Læs flere fodboldnyheder på fodbold-sektionen her.

Opdateret 2. april: For en god ordens skyld. Det var selvfølgelig vores bud på en aprilsnar anno 2023.