fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Randers Cimbria fik en god optakt til pokalfinalen med sejr mod Horsens IC

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Foto: MJ Horsens

Randers Cimbria er trådt ind i ugen, hvor de kommer til at stå i deres anden pokalfinale i klubbens historie.

Det sker, når de lørdag aften tørner sammen med Bakken Bears i kampen om titlen i pokalturneringen, men før de for alvor kunne rette blikket mod den betydningsfulde kamp, skulle de mandag aften til selvsamme arena, som lørdagens finale spilles i, Forum Horsens, hvor de besøgte Horsens IC.

Ligaens førsteplads fra Kronjylland havde én sidste test inden den nært forestående pokalfinale, og randrusianerne fik en perfekt optakt inden den store finale på lørdag, da de mandag slog Horsens IC med cifrene 89-99.

Tæt første halvleg

Fra kampens start så det dog ikke synderligt godt ud for Randers Cimbria, der inden for blot tre minutter kunne se sig bagud med 10-2. Horsens IC var kommet fint fra land, mens gæsterne fra Randers var længe om at komme op i omdrejninger. Det begyndte så småt at se bedre ud i løbet af de næste par minutter, hvor Brandon Norfleet trak det tunge læs hos Randers. Norfleet scorede for udeholdets første syv point i kampen.

Men Horsens IC fortsatte i samme tempo og havde fint styr på Randers, der måtte tage til takke med at være bagud med 28-21 efter første periode.

Sådan fortsatte det imidlertid ikke i anden periode, hvor Randers tog over. Denne gang var det ikke Brandon Norfleet, der tog teten på Randers-holdet, men i stedet hans landsmand og sidekick Josh Fortune, der i anden periode scorede ti point og viste, at han er en af de spillere, man aldrig skal lade stå fri, for det vil blive straffet.

Randers Cimbrias flotte anden periode betød, at stillingen var helt lige, 53-53, i pausen.

Overlegne periode af Randers

Randers Cimbria var bedre med i anden periode, men fra starten af anden halvleg kom der for alvor andre boller på suppen hos gæsterne.

Cimbria kom bragende ud til tredje periode og var altdominerende. De første to minutter var ellers meget i stil med det, man så fra holdene i første halvleg, men dernæst tog Randers Cimbria over og gik på et imponerende 20-0 run, hvor Horsens IC ikke fik et ben til jorden. Af de 20 point scorede Jonathan Klussmann otte point.

Randers Cimbrias rystende gode spil i tredje periode, hvor de var hjemmeholdet overlegne, betød, at de gik ind til fjerde periode foran med 66-85.

Horsens IC havde et større bjerg at bestige mod Basketligaens førsteplads i fjerde periode, og De Gule leverede et hæderligt forsøg, men det blev aldrig helt tæt.

Randers sejrede mod Horsens IC med 89-99.

Kampens topscorer var HICs Chris Lykes med 23 point.

Førende i point for Randers var Josh Fortune med 22 point efterfulgt af Jonathan Klussmann med 19 point.

Koch Bar sluttede med 15 point og 12 rebounds for Horsens.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Basketligaen

19-årige Jack Sørensen leverede en ny career high i Basketligaen, da han med 21 point hjalp Holbæk-Stenhus til en sejr på 78-74 mod BMS...

Basketligaen

Op mod 2,500 var til basketball, da Randers Cimbria i sidste uge slog dørene op til kampen mod Bakken Bears, og den nye tilskuerrekord...

Basketligaen

Horsens IC har længe været flyvende i denne sæson, og den flotte stime forlængede de, da de bankede Randers Cimbria på udebane. De gule...

Bakken Bears

Klasseforskellen var igen for stor, da Bakken Bears mandag udspillede Svendborg Rabbits med 100-70.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Bakken Bears

Værløse Blue Hawks viste lovende takter i kampens første 25 minutter, da de torsdag mødte Bakken Bears, men måtte sande, at aarhusianerne var en...

Basketligaen

Randers Cimbria var lige ved at smide sejren på gulvet mod Svendborg Rabbits, men sluttede kampen godt af og sejrede med 83-91 på udebane....